donderdag 13 juni 2024

Zuid-Zweden

 Maandag 10-6

Zaterdagochtend werd het al ras erg druk op de P bij de burcht. We hebben ons boeltje weer reisklaar gemaakt en zijn een paar km verderop gaan staan, vlak bij de kust, in Skillinge. 



Het is meestal lekker zonnig weer, wel een stevige wind van zee. Eilandgevoel! Gisteren hebben we veel buien gehad.

Vandaag zijn we jarig, 67 jaar! Hoera, we krijgen AOW! Dat vraagt om een vrolijke selfie aan zee👍

En we werden nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang!



Dinsdag 11-6

Vandaag hebben we weer eens wat meer kilometers gemaakt, richting het noorden. Uiteindelijk zijn we toch weer afgebogen richting de kust, het is misschien leuk om de kustweg te volgen. We gaan het zien!

We staan nu aan de rand van een dorp, met uitzicht over een meertje. Ook leuk! Misschien morgen een wandeling om het meer (met caches), maar misschien toch ook weer verder, we zien wel.


Deze mascotte kom je overal in het dorp tegen, dus ook op deze P


Donderdag 13-6

Gisteren zijn we weer vertrokken daar en naar een camping aan de kust gereden. Er moet weer gewassen worden....
Onderweg gingen we nog even langs een boerderij met een biologische winkel. We kwamen steeds meer in de middle of nowhere op steeds smallere weggetjes.... maar uiteindelijk eindigde het weggetje op een enorm erf met een gigantische, hele oude boerderij.... en er was inderdaad een compleet ingerichte biologische winkel, met een man achter de toonbank met fijn veel kennis van zaken. Weer mooie gesprekken gehad.... en tips en adviezen👍


De camping ligt heel verrassend op een soort schiereiland, we zijn helemaal omgeven door water, prachtig! Lekkere wind ook, echt eilandgevoel👍


Er zijn ook wat gevederdee vriendjes die denken dat er iets te halen valt...


Deze donkere lucht heeft een tijd vlak naast ons gehangen. We zitten dicht genoeg bij de kust om niet nat te worden😁 

en een paar uur later was het weer zo

Ons uitzicht en de haven om de hoek



Wil gebruikt de tijd zeeeer nuttig! Ze weekt en kookt 2 verschillende soorten bonen en kapucijners en doet ze dan in porties in de vriezer. Verder heeft ze een nieuw filter in onze waterfilter gezet, ook een hele klus. Lekker om zulke klussen te doen als je het gemak van een (afwas)keuken hebt op een camping.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten