maandag 24 juni 2024

We gaan nog iets noordelijker

 Donderdag 20-6

De (kleine) P bij het zwemmeertje stond 's avonds tjokvol met campers en busjes.... een geliefde plek dus. je kunt er ook goed zwemmen en bij het meer zitten/liggen, vandaar....

Wij zijn weer doorgegaan, we staan nu zo'n 20 km verderop, weer bij een meertje. Deze staat nog niet als overnachtingsplek op de app, dus misschien blijven we helemaal alleen hier.... we staan op een P bij een vissteiger.



Zaterdag 22-6

We staan nog steeds heerlijk rustig op dezelfde plek. We maken een wandelingetje, doen een boodschapje.... en laten de festiviteiten rond midzomer aan ons voorbij gaan👍
Wil maakt plaatjes van de mooie uitzichten en luchten



Gonnie en Gijsje krijgen familiebezoek



De ganzen wagen zich bij de plaats waar bootjes in het water worden gelaten. Totdat ze een boot terug horen komen, dat geluid herkennen ze van ver en dan gaan ze er op een draf vandoor, in ganzenpas! Dat was een prachtig gezicht, helaas waren we net te laat om te filmen.

Het avondrood verplaatst zich van west naar oost en gaat dan over in morgenrood... Prachtig zichtbaar over het meer!



Zondag 23-6

Gisteren hebben we nog even een stukje gewandeld. Het weer is echt omgeslagen, bewolkt, harde wind, buien en een stuk kouder!
We zouden een rondje lopen, maar dat ging niet, we liepen dood op het spoor. Toch nog even plaatjes van mooie bloemetjes kunnen maken😁

de insecten houden ervan!

We hebben gisteravond een boot geboekt, van Kapellskär (boven Stockholm) naar Paldiski, Estland, vlakbij Tallinn. Gewoon omdat het kan, doe es gek.... We vertrekken woensdagavond om 9 uur en komen donderdagochtend 8 uur aan👍. Leuk spannend! Dwars door de 3 Baltische staten zoeken we dan (langzaamaan) een weg terug richting NL.

We rijden vandaag een klein stukje noordelijker en staan weer aan een meertje. 

er is een 'groentetuintje', voor gezamenlijk gebruik👍


Het weer is behoorlijk opgeknapt, de temperatuur stijgt en af en toe schijnt de zon.

Maandag 24-6

De P werd voller en voller gisteravond... Officiel mogen er 6 campers staan, en er stonden 10 op het asfalt en nog 2 op het gras.... Geen campinggedrag toegestaan, dus hup, tafels en stoelen buiten, barbecue aan.... Hopelijk overleven dit soort CP's de zomer.... Dat krijg je dus met zulke mooie plekjes!



Vandaag zijn we nog een stuk noordelijker gegaan, richting de boot😁
We zijn gaan staan in Örebro want we wilden absoluut nog wat boodschappen doen bij een biologische winkel. Dat is gelukt, gelukkig maar.
Het is opeens érg warm (27 graden) en zonnig. Ik kan niet zo goed tegen de zon, dus Wil gaat alleen nog even het centrum in en maakt nog wat mooie plaatjes👍, Örebro blijkt voor de verandering weer es een mooie Zweedse stad te zijn!





Veel kunstwerken!



een natuurlijk kunstwerk😁

's Avonds is het wat afgekoeld en schijnt de zon niet meer, dus we maken samen nog een wandelingetje door het park naar de Gamlastad. De vragen van de labcache waren helaas erg onduidelijk dus daar kwamen we niet ver mee. Maar het was erg leuk om even doorheen te lopen.









Deze gamlastad zag er erg goed uit, en leek vooral ook op kinderen gericht. Een mooi historisch document!
Het is al mooi rustig geworden op de P, straks lekker slapen en hopen dat het niet te warm blijft vannacht😱


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten