woensdag 16 maart 2022

Bruniquel - le chateau

We staan nog op dezelfde CP bij Bruniquel. Een heerlijk rustige plek met een prachtig uitzicht! Heel veel wandelingen hebben we hier nog niet gemaakt, want Wil was niet fit de afgelopen dagen. Ik ben nog wel in m'n eentje even op stap geweest en heb wat plaatjes van het uitzicht geschoten....Op de eerste zie je Gloria staan 😁

Vandaag was Wil weer genoeg opgeknapt om een rustig wandelingetje het middeleeuwse dorpje in te maken. Wat een prachtige straatjes! En er zijn verschillende projecten om de bestaande situatie zo goed en authentiek mogelijk te restaureren. Hier wonen gewoon nog mensen, en op de een of andere manier vinden wij het veel leuker om door zo'n dorpje te lopen dan door zo'n trekpleister als Carcassonne.




Leuke etalage....


De 'spijkers' waarmee zo'n 'bordje' vastgehouden wordt!


Restauratie-vakmanschap

We hebben de burcht ook nog bekeken. Er was een oud en een nieuw kasteel te zien, en we kwamen er achter hoe belangrijk deze streek is vanwege vondsten uit de oudheid. Maar dan ook écht oud, uit de tijd van de Neanderthalers! In 1989 is een grot ontdekt van 600.000 jaar oud, sindsdien zijn allerlei vondsten (van 176.000 jaar oud) veilig gesteld en deels hier tentoongesteld.


De ridderzaal met prachtige ornamenten



Tentoonstelling van prehistorische vondsten


Een wijnpers

De tuin van de burcht


'La grotte de Notre Dame'.... ze moet goed beschermd worden achter tralies en plexiglas.... aan de rechterkant lag een cache😁

Er is ook weer veel moois te zien aan bloemetjes en mossen...


Een paarse heg? Nee, plantjes op een muurtje!


En we genieten hier van het gezang van merels en roodborstjes!


2 opmerkingen:

  1. Zozo, jullie zijn al weer in Frankrijk wat een prachtige foto's weer. Ik merk dat jullie niet zo van het koude weer houden, hier is het de laatste tijd mooi weer en komend weekend alleen maar zo'n en een graad of 14 dus dat wordt genieten want wij gaan een weekendje weg.
    Hoe lang gaan jullie er nog over doen om weer terug te keren naar Nederland? Alles weer goed met Wil?
    Nou een voorspoedige reis verder naar het Noorden en lekker genieten van al het moois onderweg 😘Goke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi en sereen dorpje!
    Zoveel authentieke pracht & praal, en geen mens te zien! Heel bijzonder 🤔
    Fijn dat Wil weer opgeknapt is, en hopelijk was het niet erg...
    Geniet van jullie mooie plekje.

    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen