zondag 6 maart 2022

Extremadura, Parc National Monfragüe

 Donderdagochtend werden we vroeg wakker. Dat was wel handig, want zodra we de grens met Spanje over zijn is het meteen een uur later.... En we hebben 's nachts de bosuil gehoord, dat is toch wel een vertrouwd geluid dat we kennen van Nederland!

Na eerst nog genoten te hebben van een groep blauwe eksters die vlakbij wat aan het kibbelen waren gingen we richting Park Monfragüe. In de eerste de beste wat grotere plaats over de grens (Coria) hebben we eerst een nieuwe internet-bundel geregeld voor ons Spaanse wifi-apparaat. En o ja, de Spanjaarden spreken geen Engels.... gelukkig verstaan ze het wel, dus het is gelukt!

We zijn weer op dezelfde camping gaan staan waar we november 2017 ook stonden, precies tegenover het plekje van toen. Het is best moeilijk om op deze camping een redelijk vlakke staanplaats te vinden.... En meteen weer het geluid van de klepperende ooievaars, die nestelen naast de camping. En genieten van de musjes rond je voeten. En iedere avond groepjes blauwe eksters, die zijn zo prachtig!


We hebben onszelf meteen getrakteerd op een lunch op het terras van het naastliggende restaurant. Het zijn hier weer 'gewone' prijzen helaas....Maar vanaf het terras de rode wouw zien vliegen, dat is toch wel een cadeautje!

Het enige nadeel van deze camping is dat het internetsignaal heel zwak is, vandaar dat er pas weer een blog geplaatst kan worden als we verkast zijn.... De tekst invoeren lukt nog wel, maar foto's erbij is teveel gevraagd. 

De eerste dagen hebben we niet zoveel gedaan, het weer was niet denderend. Wat klusjes binnenshuis, af en toe een wandelingetje in de buurt... blijkt dat er een heel informatiecentrum naast de camping is gebouwd, met een prachtig wandelpark. Leuk!

Zondag hebben we een eind gefietst langs een pad dat we bij een van de wandelingen ontdekt hadden. Er ligt een hele serie caches aan dit pad, we hebben de helft daarvan nu gedaan. De garmin laat het helaas afweten, hij laadt niet meer alle caches in die we gepland hadden te doen, das jammer. Weer veel roofvogels zien vliegen, o.a. de keizersarend! En kraanvogels gehoord, helaas nog niet gezien.



Maandag was wasdag😁... gelukkig hebben ze hier machines waar je je eigen wasmiddel kunt gebruiken. Maar geen droger, dus we hebben een goede dag afgewacht en meteen 3 porties gewassen en het beddengoed gelucht...

Dinsdag zijn we heel dapper op de fiets naar Plasencia gereden, 12 km. verderop, want daar was markt. Het was een iets zwaardre rit dan verwacht, met veel stijgen en dalen, tot 8%...gelukkig hebben we elektrische fietsen! We waren gelukkig net op tijd daar, ze begonnen al weer in te pakken om 13.30 uur😟

Woensdag hebben we een rit door en om het park gemaakt, om vogels te spotten. Het overweldigende van de eerste keer voelden we nu niet, maar het blijft zo indrukwekkend om al die vale gieren rond de rotsen te zien cirkelen.... En op de rotsen laten ze zich mooi fotograferen, ze zijn druk met nesten bezig. We hebben ook nog 2 paartjes zwarte ooievaars gezien! Later onderweg nog een dwergarend, en 2 rode patrijzen.... dan zegt Wil iedere keer dat ze zo blij is dat we zulke goede kijkers hebben gekocht😁! En wat ook leuk is, is dat je anderen kunt laten meegenieten van wat je in beeld hebt. Foto's maken door de telescoop (digiscopen) is weer goed gelukt.




Donderdag: regen regen regen.... Dan maar wat andere bezigheden en verplichtingen, zoals bijv. de opgave inkomstenbelasting..... Het voorbereidende werk (digitaliseren en lijstjes maken) van vóór we begonnen aan dit avontuur wierp nu zijn vruchten af😁! Maar wederom het besef van de afhankelijkheid van de moderen middelen (macbook) en bereikbaarheid (internet)! Ik was wel blij dat het zwakke signaal blijkbaar wel sterk genoeg was om zo'n formuliertje af te handelen....

Vrijdag weer heerlijk zonnig gelukkig, weer een wandeling door het park bij het info-centrum. Met mooie uitzichten op de bergen rondom, het bleek dat de regen van gisteren daar als sneeuw was gevallen!

Vandaag zijn we weer vertrokken van de camping. Een prachtige rit door de vallei van de Jerte, en soms even over een hoogvlakte. Het is hier opeens koud! Onderweg even uitgestapt op 1250m, daar was het 5 graden, veel te koud voor ons! Er lagen ook plukjes sneeuw in de berm😱...

We staan nu in Béjar, en hier is het ook maar 7 graden.... gelukkig hebben we een goeie kachel en genoeg gas! En hier is het internet weer geweldig, dus meteen maar de foto's ingeladen en de blog bijgewerkt tot nu.


Veel sneeuw op de bergen.... prachtig om langs te rijden! Brrr... de kou valt nu even een beetje tegen, maar we klagen niet hoor...



1 opmerking:

  1. Ha ha, koukleumers! Jullie zijn het helemaal ontwend 😄
    Wat een mooie foto's met de digiscoop! Van de vale gieren, hoog op de berg. Heel bijzonder!

    XX Annet

    BeantwoordenVerwijderen