zondag 13 maart 2022

Van Spanje naar Frankrijk

 We zijn donderdag inderdaad weer verder gegaan, richting dezelfde grensovergang. Deels over de snelweg, een vrij saai stuk deze keer. Later werd het weer veel mooier toen we de Pyreneeën naderden! Het weer was vrij donker en miezerig, en tijdens de rit van die dag daalde de temperatuur tot 1,5 graad boven nul, met natte sneeuw😰! Later steeg het weer naar 13 graden!

We hadden een CP uitgezocht in een stadje, Les, vlak voor de grens met Frankrijk, gewoon op een parkeerplaats. Wil werd aangesproken door een jonge vrouw, een leerkracht van de naastliggende school, en er ontwikkelde zich een leuk gesprekje. Het resulteerde in een rondleiding door 'haar' stad met heel veel verhalen en geschiedkundige achtergronden, en als afsluiting een biertje bij het café. Wat weer een verrassende en onverwachte ontmoeting!


Op het marktplein bij de kerk wordt in het najaar een boom geplaatst, ontdaan van bast en takken, en er worden dwarshoutjes in geslagen om hem ook van binnen helemaal te laten drogen. Op 23 juni (Zonnewende) wordt de boom in brand gestoken, alle kwade geesten worden dan verdreven en er wordt omheen gedanst met fakkels. Tot die datum kunnen er kleine briefjes in de spleten gestopt worden waar mensen hun wensen of gedachten op schrijven, met de hoop dat ze in vervulling gaan... Het is een van de natste gebieden in Spanje, maar het heeft sinds mensenheugenis nog nooit geregend op de avond van 23 juni!

Een buiten-oven (houtgestookt natuurlijk), een bron uit de Romeinse tijd en een trappetje om makkelijker op het dak te kunnen komen om de leistenen te vervangen. En dat is vaak nodig door het slechte weer.

We staan hier voor het voormalig woonhuis van Alba, het raam daar beneden was het raam van haar slaapkamer. Er vloog nog een rode wouw vlak over!

De volgende dag, vrijdag, zijn we doorgereden naar Carcassonne. Bij de grens werden we nota bene gecontroleerd! Er werd gevraagd waar we vandaan kwamen en waar we naar toe gingen, en op ons aanbod wilden ze graag even in de camper kijken of we echt met ons tweeën waren...

Bij de eerste de beste grotere plaats moesten we eerst weer internet regelen.... duur hier! Ik heb de foto's voor de blog eerst kleiner gemaakt om minder GB's te gebruiken bij het uploaden, ik hoop dat het resultaat  mooi genoeg blijft.

We kwamen om kwart voor 4 op de CP in Carcassonne aan, en zijn meteen naar de oude stad gelopen, want de volgende dag zou het de hele dag regenen....

Het was een leuke wandeling er naar toe, langs een riviertje met prachtige platanen.

We zijn al wat verwend geraakt op deze reis, we hebben al zoveel mooie middeleeuwse steden en dorpen gezien dat deze niet echt heel veel indruk maakte. Toegegeven, het is groot, nog geheel ommuurd, en alles is goed bewaard gebleven. Maar helaas wordt er naar onze smaak iets te commercieel mee omgesprongen. Dat is niet terug te zien op de foto's, maar zodra je echt in het centrum van het stadje komt is het een al winkeltjes en restaurants.



Het is maar goed dat we meteen gegaan zijn, want het was inderdaad een en al regen zaterdag. We zijn doorgegaan (eigenlijk terug gegaan) richting het noordwesten, want we willen een beetje in het midden van Frankrijk opklimmen naar het noorden. De verwachtingen zijn overal even slecht voor de komende tijd helaas. We zijn terecht gekomen op een CP bij een klein stadje, Bressols, vlak onder Montauban, bij de loods van de roeivereniging. We stonden daar eigenlijk heel mooi, aan de Tarn, Toch zijn we na 1 nacht weer weg gegaan. De mede-camperaars gaven wat overlast, dat kun je zo treffen.

Vandaag alweer een en al regen, zelfs met hagel en een donderslag....we zijn toen het iets beter werd doorgegaan naar Bruniquel, een half uurtje verderop. Alweer een oud stadje, het lijkt hier rustig, dus waarschijnlijk nemen we wel even de tijd om de omgeving te verkennen. We hebben  een prachtig uitzicht op o.a. een burcht en een glooiend landschap!


Vlak nadat we hier aankwamen werd het hier droog en later begon het zonnetje zelfs te schijnen! Wie weet wat voor mooie wandelingen we hier de komende dagen kunnen maken....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten