zondag 20 maart 2022

Middeleeuwse stadjes

 Bruniquel is een van de zgn. 'les plus beaux villages de France', de mooiste dorpjes van Frankrijk. Donderdag hebben we er nog 1 bezocht, Puycelsi, en we zijn in de volgende blijven overnachten, Castelnau de Montmiral.

Naar Puycelsi was een hele klim, dat hebben onze spieren geweten! Maar het was meer dan de moeite waard... weer een heel ander dorp dan Bruniquel.







Er was een labcache, de bonus was aan de buitenkant van de muur verstopt😁

De bermen hier staan vol met sleutelbloemen!

Ook Castelnau de Montmiral was weer heel anders. Hier hebben we weer een labcache gedaan, dan kom je overal langs. Wat opvalt is dat het overal zo rustig is.... het seizoen is duidelijk nog niet begonnen, de meeste hotels en restaurants zijn nog dicht (en de meeste campings ook, maar daar zijn we gelukkig niet afhankelijk van).

Een prachtige boom in 'onze tijdelijke tuin'...



De kerk heeft een prachtig plafond, maar is het wel veilig om binnen te zijn?

Een stilleven voor Pasen, van natuurlijke materialen

We hadden hier een prachtige plek!

Na een zeer rustige nacht zijn we weer doorgegaan, nu naar een wat grotere stad, wat meer naar het noorden: Figeac. We hebben weer een prachtige rit gehad door het gebied van de Tarn et Garonne, en inmiddels zijn we in het stroomgebied van de Lot beland. Onderweg hebben we nog even rondgelopen in alweer een oud stadje, deze keer met zeer smalle straatjes - het deed nogal kil en donker aan (letterlijk). Maar de Aveyron, die erdoor stroomt, is mooi.


Gisteren hebben we door Figeac gelopen. Prachtig! Het oude deel ligt echt in de diepte, met allemaal marktpleintjes waar ook markt gehouden werd. Lekkere verse groente en brood gescoord😁


We kwamen op een binnenpleintje, Place de Écritures, met 3 grote tableaus met teksten, in het Grieks, Hebreeuws en Hiërogliefen.

In deze kerk was een continue gebed aan de gang, voor de mensheid, de wereld, vrede etc. Buiten stond een koffietafel en we hebben weer aardige gesprekjes gevoerd! De jonge mensen hier moesten wel erg hun best doen om zich in het Engels uit te kunnen drukken, maar al pratende ging het steeds beter! Waar Netflix al niet goed voor is....


We hebben even heel rustig in de kapel gezeten (daar was het lekker warm!) en een kaarsje aangestoken in de kerk.

De tweede kerk die we bezochten was veel minder indrukwekkend van binnen, maar wat een mooi uitzicht daar! En we konden nu op deze hoogte blijven en naar Gloria teruglopen😁!

Daarna zijn we doorgegaan naar Rocamadour. We staan hier op een camping en hebben meteen voor 3 dagen geboekt. We moeten weer even rustig de tijd nemen, want nu ben ik niet fit helaas... en we moeten het stadje nog uitgebreid bekijken als het weer gaat!

Het is vandaag 14 graden met een harde wind, en zo nu en dan een beetje miezerig. De komende dagen wordt het weer beter gelukkig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten