donderdag 6 oktober 2022

Eerst Duitsland en nu alweer in Frankrijk

 We hebben maandag uitgebreid in Trier rondgelopen. De meeste labcaches moesten op een bepaalde volgorde opgelost worden, dat maakte dat we wel 'een beetje' gezigzagd hebben door de stad. De stappenteller gaf aan het eind van de dag ruim 20.000 stappen, 13,5 km aan..... Onze 'oude' lijven waren wel moe na zo'n dag! We vertrokken tegen half 12 en waren tegen 7 uur weer thuis....

Vooral Wil had al jarenlang op haar verlanglijstje staan dat ze Trier wilde zien. Dat kunnen we dan nu afvinken! En er zijn zeker bepaalde trekpleisters die de moeit waard zijn om te zien. Daar hebben we van genoten, en we hebben ook best wel weer veel foto's gemaakt.... Maar we hoeven er niet nog een keer heen, zo geweldig vonden we het nou ook weer niet!

De CP was eigenlijk heel goed geregeld, zo tegen het centrum aan, enorm groot (we schatten 250 bij 50 meter) en zoals gezegd een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen. Het had vast te maken met de nationale feestdag in Duitsland dat de CP zondagavond zo vol stroomde! De nacht erna was het nog steeds goed bezet, maar niet helemaal vol.

Een blik vanaf de brug vlakbij op de CP. Een deel van de bezetting was toen alweer vertrokken..

Maandag 3 oktober, de dag van de eenwording. Alle winkels waren gesloten, en dat vonden wij juist heerlijk! Geen drommen winkelende mensen, gewoon lekker rustig je ding doen. Bij de populaire plekken was het wel druk, zelfs bussen vol mensen werden uitgeladen (o.a. Franse scholieren) zoals bij de Dom. En de terrassen in het centrum zaten gezellig vol...šŸ‘šŸ˜

Als eerste een bezoek aan de abdij, aan de andere kant van de brug: de St. Matthias Abdij.



We kwamen per ongeluk langs de Barbara Thermen, overblijfselen uit de Romeinse Oudheid en destijds het grootste badcomplex, op die in Rome na.... Mooi om te zien!


Achteraf had hier ook nog een labcache gelegen.... jammer, we missen 5 puntjes...

Twee van de caches gingen over het leven van Karl Marx. Dit is zijn geboortehuis.

Een meer dan levensgrote eerbetuiging

De Paleistuinen


Fonteinen


De Konstantinbasilika. Het leek van binnen wel een grote fabriekshal! Toch hadden ze het mooi gerenoveerd en hedendaagse details aangebracht die goed pasten. 



En de Frankenturm

De Hauptmarkt


De Dom




de binnentuin met Kreuzgang

ligt hier de heilige naadloze mantel van Jezus? šŸ˜±

Een huis uit 1230!

De Porta Nigra




Dit plakkaat, aan de eerste universiteit van Trier (met de JezuĆÆetenkerk) herinnert aan Friedrich Spe von Langenfeld, die begin 17e eeuw streed tegen de heksenvervolging. 'Marteling creĆ«ert heksen waar ze niet zijn'!


Op de terugweg kwamen we over de Romeinse brug


Het laatste stukje terug naar huis was een mooie wandeling langs de Moezel!

De volgende dag zijn we via Saarburg/Saarlouis recht naar beneden Frankrijk in gereden. Het eerste stuk was niet het mooiste: stedelijk/industrieel gebied, maar daarna knapte het op. Het was toch nog een mooie rit, door de Lorraine, via het Plateau Lorrain.
Het weer was inmiddels weer prachtig, zonnig, de temperatuur gaat omhoog.
We hebben overnacht in Lindre Basse, een heel klein dorp bij een stuwmeer. Wat een heerlijke rust na Trier...


Een ooievaarsnest met heel veel mussen!

Prachtige kleine mosjes op een muur

De volgende ochtend gingen we verder richting Colmar. Daar zijn we 30 jaar geleden geweest, toen nog kamperend in een tent, met de jongens. 
Wat een prachtige rit! Eerst nog door de Lorraine, maar de bergen van de Vogezen kwamen steeds dichterbij. Toch wel heel mooi om hier weer te zijn!
Het bleek dat we langs Kaysersberg kwamen, dus daar zijn we eerst maar gaan staan. Alweer goed geregeld, een CP tegen het stadje aan (wel naast de doorgaande weg helaas, maar we hebben goed geslapen).
We hebben nog heerlijk een paar uur door Kaysersberg geslenterd. Een prachtig oud stadje, veel vakwerkhuizen, smalle straatjes met klinkers, maar o wat toeristisch!!!! 





Een winkel met metalen sierfiguren, o.a. van Elvis en Michael Jackson ....


Reclame voor een vliegschool en dan landen in de eerste de beste klimroos?šŸ˜±

Een wandeling naar de burcht voor de laatste stage van de labcachešŸ˜... Stoer hoor, weer zo klimmen en wat een uitzicht heb je dan!


Martijn ging 30 jaar geleden zonder zaklampje de toren in. Hij was stiekem langs de portier geglipt....Wat was ik boos! Nu staat er geen portier meer en is er verlichting aangebrachtšŸ˜!



Het plan is om een beetje in deze omgeving te blijven rondtoeren. Maar.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten