zondag 16 oktober 2022

Weer door of eigenlijk terug...

 Het is vrijdag 14 oktober, en het schiet nog niet echt op, zowel met het weer fit worden als met de bevoorrading van de benzinepompen in Frankrijk.... Zelfs het verkeer over de brug is een stuk afgenomen!

We hebben allebei geen koorts meer en de krachten komen zeker alweer wat terug, maar het is nog steeds niet zoals het moet zijn. We hebben de laatste dagen steeds een klein stukje gelopen, en nog een stukje... en nog even een boodschapje bij het bakkertje dat ook als kleine supermarkt fungeert....

Het is steeds heel triest weer, bewolkt, heiïg, regenachtig. Echt herfst. Gelukkig hebben we een prachtig uitzicht over het water, de herfst vordert terwijl je zit te kijken.... We vermaken ons nog prima en nemen rustig de tijd om op te knappen.

We blijven hier nog 1 nacht (in totaal 5 dus) en gaan dan niet meer zitten wachten op de Fransen.... we zijn nog vlakbij Duitsland en hebben ons reisplan volledig omgegooid. We gaan via zuid-Duitsland naar Oostenrijk en van daaruit naar Italië. Daarna zien we wel verder....




We zijn inderdaad zaterdag weer vertrokken van de camping. Het was een heerlijke plek, niks mis mee, maar de vrijheid roept....
We hebben weer een prachtige rit gehad. Wil had op Truus een punt ingevoerd onder Freiburg, met als route-optie tolwegen vermijden. Dan heb je soms een stukje snelweg maar vooral ook veel binnendoor-wegen. We hebben veel Franse dorpjes gezien en ons weer verbaasd over hoe de Fransen hun wegen daar doorheen laten lopen... een plotselinge bocht met meteen daarna een smalle steile helling, daar moet je hier niet van schrikken!
We zijn doorgereden tot in Duitsland en staan nu op een P waar veel wandelaars parkeren, vlak bij het plaatsje Badenweiler. Het is hier heelijk rustig!


Het was de hele dag nog bewolkt, maar er kwam steeds meer blauw in de lucht en de temperatuur kroop ook omhoog!👍
Vandaag, zondag hebben we nog een heel klein wandelingetje gemaakt, met deze plaatjes als resultaat


                                     

Daarna zijn we weer doorgegaan, gewoon naar het oosten en maar kijken hoever we komen. Wat is zuid-Duitsland mooi! Het eerste stuk hebben we echt kronkelend door de bergen gereden, en genoten, o.a. van de herfstkleuren. Later via iets grotere wegen, maar nog steeds met prachtige uitzichten. Het is wel erg duidelijk dat het een populair ski-gebied is... helemaal daarop ingericht!


We staan nu op een CP aan de rand van een dorpje, gratis, met gratis stroom 😱👍! Met uitzicht over de velden, heerlijk rustig. We gaan zien waar de dag van morgen ons brengt. Toch door Zwitserland, onder de Bodensee langs? Dan moeten we snel-/tolwegen vermijden invoeren, want we hebben geen tol-sticker. Of toch verder door zuid-Duitsland? We zien wel. We hebben in ieder geval getankt vandaag, we zitten weer vol en dat voelt wel lekker rustig!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten