vrijdag 21 oktober 2022

Rondtoeren in Italië

 Woensdag zijn we weer verder getrokken. Op de routekaart van de ANWB kun je goed zien welke doorgaande wegen goed te doen zijn, zonder dat je meteen snelwegen nodig hebt. We zijn van plan om in zuid-oostelijke richting te gaan en dan onder Venetië, zo'n beetje aan de kust, uit te komen.

Wat is het noorden van Italië toch verrassend mooi! Altijd bergen te zien (Alpen? Dolomieten?) en daartussen brede valleien met prachtige dorpjes. Het leuke is dat je in nog een heel groot stuk Italië gewoon met Duits terecht kunt! Het heet hier dan ook Zuid-Tirol😁. Als je dan opzoekt op google hoe het zit, word je niet vrolijk... dat gesjoemel met mensen en waar ze bij moeten horen! Vreselijk!


We zijn terecht gekomen op een CP in Neumarkt, tussen Bozen (Bolzano) en Trente in. Nee, weer niet gratis.... Maar het is een leuk stadje als je het centrum eenmaal gevonden hebt! Lage overdekte galerijen met winkeltjes/terrasjes, de wijn smaakte goed😁

Zomaar een heel klein Maria-kapelletje in een straatje...

En we hebben een mooie internet-bundel kunnen regelen! 200 GB voor € 35,-, 3 maanden geldig. Dat is niet gek!

We hebben er heerlijk weer bij, volop zon en 23 graden! Om 6 uur 's avonds nog steeds 20 graden😀

En donderdag weer een stukje verder. 100 km, daar doe je dan ruim 2 uur over.... En alweer een prachtige rit. Brede vallei met steeds uitzicht op ruige bergen (Dolomieten). Kronkelend bij de bergen omhoog, en dan rijd je zomaar een heel stuk over een soort hoogvlakte, op zo'n 1000 m hoogte. Heel afwisselend weer, zo'n rit!

Een kapel, speciaal opgericht ter nagedachtenis aan 'de grote oorlog', WO I.

De volgende overnachtingsplaats is Asiago. Inmiddels zijn we toch echt in Italiaans gebied aangekomen. Weer niet gratis helaas...😢 Een grote P aan de rand van het stadje. Bijzondere bouw en bijzondere kleuren... Ik vond het niet echt mooi.


Wel weer bijzondere winkeltjes.... streekproducten, véél paddestoelen en alweer Kerst... Nee, niet naar binnen gegaan deze keer😂


En vandaag weer dezelfde afstand en dezelfde reistijd , maar de rit was lang zo mooi niet als gisteren! Wel een stuk nog door de bergen (de haarspeldbochten waren zelfs genummerd...) maar verder voornamelijk door de vallei waar alle bebouwing geconcentreerd is. Van dorp ging het over in stad in industriegebied in dorp en ga zo maar door.... Het was ook bewolkt weer, dat helpt ook niet mee. We kwamen rond 3 uur aan in Montagnana, waar we nu staan op een beveiligde P vlak buiten de stadsmuur.


We hebben natuurlijk meteen even rondgelopen in het stadje. Wat bijzonder, zo'n ommuurde stad, en alles nog zo bewaard gebleven! De bestrating was nog origineel, ook hier weer overdekte galerijen aan weerszijden van de straten. En zelfs nog fresco's onder de overkapping. Veel kleine winkeltjes, veel zoetigheid, veel mode... En in het midden een enorm plein met een enorme kerk. We vonden het erg leuk om gezien te hebben, maar meer dan dat doet het ons niet.







Tot nu toe bevalt Italië prima, en het is lekker weer, dus wie doet je wat...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten