donderdag 16 september 2021

De eerste kilometers in Frankrijk

De overnachtingsplaats in het Belgische Opoeteren was heerlijk rustig! Van daaruit kun je allerlei knooppunten volgen voor wandel- en fietsroutes, maar daar hebben we nu nog even geen tijd voor😀!

We gaan nl. wel ons plan proberen te volgen: door naar Frankrijk, over niet al te grote wegen. Daar gaat het al mis. De gekozen route bleek een zeer slechte kedoeng-kedoeng-betonweg te zijn, met veel schade in het wegdek... (het leek Zweden wel!) We kozen er al vrij snel voor om dan toch maar de snelweg te pakken. 

Via Luik-Namen-Dinant zijn we naar Frankrijk gereden. Bij Dinant pakten we weer een kleinere weg op, want ja, de favoriete rivier van Wil loopt hier en daar wil je dan langs rijden natuurlijk! Dat is sowieso een van de doelen in de toekomst: rivieren volgen tot hun oorsprong.

In dit geval heb ik het over de Maas, de rivier die door de geboorteplaats van Wil loopt (Boxmeer). En toegegeven, het is natuurlijk heerlijk om langs het water te rijden. Met heuvels aan weerszijden, af en toe een mooi kasteel of een ruïne, mooie kerktorens in de verte.... het heeft allemaal wel wat.

Vandaag was een reis door mooi landschap: de Ardennen. Heel anders dan de ruigte in Zweden, maar zeker ook mooi. En Franse plaatsjes hebben zo hun eigen sfeertje, weer heel anders dan de steden in Zweden. In een van die plaatsjes hebben we even rondgelopen: Vireux-Molhain.

Een klein stukje verderop zag Wil campers geparkeerd staan aan de overkant van de Maas, en jawel: het is een camperplek, gratis, en er is nog plaats! Dus dit wordt onze overnachtingsplaats voor vandaag. We zijn nog even gaan kijken op de camping municipale, een kilometer verderop, maar dat voegde niks toe dus we zijn mooi blijven staan! Het was een mooi wandelingetje langs de Maas daar naartoe, en ondertussen hebben we nog 2 caches gepakt😀! 


We staan in Haybes. Je mag gebruik maken van het openbaar toilet bij het gemeentehuis (Hotel de Ville).

kapelletje met zwarte Madonna                                   Hotel de Ville

We zouden nog kunnen blijven hier om langs de Maas te fietsen (en te cachen), maar waarschijnlijk is de drang om door te rijden naar Bretagne te groot...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten