woensdag 15 september 2021

Weer onderweg naar.....

 Volgens planning zijn we inderdaad vandaag, 15 september, weer op weg gegaan voor een nieuw avontuur. Heerlijk! We hebben er zin in!

De laatste reisdag naar Nederland is toch alsnog via Hamburg verlopen, omdat we allerlei omleidingen tegenkwamen. Zonder files, een zeer voorspoedige reis gehad en geen enkele controle aan de grenzen, da's ook heel fijn.

De tijd in Nederland hebben we zeer nuttig besteed. De camper is motorisch weer helemaal klaar voor een nieuwe reis, en de garage heeft een paar dingetjes in orde gemaakt die niet helemaal goed waren. We hebben nu een werkend slot op het deurtje van de toilet-cassette, een goed sluitende dop op de watertank én, heel belangrijk, de achteruitrijcamera werkt als nooit tevoren met een veel helderder beeld! Wil is helemaal blij😀.

De jongens van Folietotaal in Drachten hebben ervoor gezorgd dat de ruiten van de autocabine met zonwerend plastic zijn beplakt, het is een verademing! Zonnebril niet meer nodig en het scheelt enorm in warmte als het een zonnige dag is!

Veneboer in Drachten heeft stabilisatiepootjes aangebracht. Wat een verschil, we worden niet meer zeeziek nu! Verder is de schotelantenne van het dak verwijderd en de tv weggehaald. Beide zijn voor ons overbodig, het scheelt weer gewicht, hoogte en kastruimte😀! De nauwkeurige waarnemer kan een pootje zien staan onder de camper. Joost, bedankt voor de houtblokjes!

Ook zijn we weer bij de opslag in Marum langs geweest. De dozen die daar opgeslagen staan (9 stuks) hebben we zorgvuldig bekeken; ook hebben we alles wat we in Zweden bij ons hadden aan een kritische blik onderworpen. Ook de kast in de garage bij Trijn hebben we leeg gehaald en geschift. Het resultaat is dat we alweer heel veel naar de kringloop hebben gebracht en veel weggegeven. We hebben nu veel minder kleding en voorraad bij ons, we gaan zien hoe dat uitpakt. Het is in ieder geval fijn om te weten dat we niet te zwaar zijn met alles, we blijven keurig onder de 3500 kg.

We hebben vrienden en familie bezocht, we zijn uit eten geweest met de kinderen, we hebben 2 keer een spelletjesmiddag gehad met Britt.... Wil heeft de collega's en veel klanten op de markt weer gezien, ikzelf heb enkele collega's bij de Bruna weer even gesproken....kortom, het was ook een heel gezellige tijd! Maar na drie weken in Nederland vinden we het heerlijk om ons zwerversbestaan weer op te pakken. We hebben vandaag alleen snelwegen gehad, het plan is om zo snel mogelijk door Nederland, België en een deel van Frankrijk heen te gaan. We zijn dan wel wat eerder dan de kraanvogels in hun overwinter-gebied , maar ze verwelkomen kan ook toch?

We staan nu vlak over de grens in België, ter hoogte van Sittard, bij een plaatsje met de schone naam 'Opoeteren'. Er is ook een 'Neeroeteren, maar dan is Opoeteren toch beter😀! Rare jongens die Belgen.

Het is een CP met een enorm grasveld, heerlijk rustig weer en we staan alleen! Goed begin om lekker af te kicken van alle drukte!

Het plan is om door te gaan naar Bretagne en daar een poosje rond te zwerven, vooral langs de kust. Daarna door naar Noord-Spanje.

Maar met ons weet je het nooit.....

Off on a new adventure!

1 opmerking:

  1. Lieve Wil & Marja, reis nr. 2; hopelijk net zo goed, mooi en veilig als de eerste reis! Ik wens jullie dit toe.
    Lieve groet,
    Annet 😉

    BeantwoordenVerwijderen