woensdag 29 september 2021

Aan de Vienne

 Gisteren zijn we verder gegaan vanaf onze plek aan de Loire. Na een heerlijke rustige nacht hebben we eerst nog genoten van een 4-tal peuters dat daar (onder toeziend oog van 2 heerlijk kletsende moeders) op de speeltoestellen bezig was. 

De weg langs de Loire was mooi, maar ook een beetje saai uiteindelijk. 




In Saumur hebben we even rondgelopen. Deels omdat het een mooi plaatsje is, en deels om bij te komen van de brug waar we net over gegaan waren.... De hoogte was voldoende voor ons, maar een tegenligger waarschuwde ons voor de bogen die er aan de binnenkant in verwerkt waren.... En hij was smal, dus bij ieder tegenligger tegen de kant aan geperst wachten en dan je weg vervolgen midden over de weg... Niet zo'n fijne ervaring, zelfs Wil vond het niet prettig, en dat zegt wat!

Op de foto rechts die vreselijke brug....

Even verderop, in St. Germaine-sur-Vienne, geluncht en de kerk bekeken. Er zijn echt veel oude kerken en abdijen in dit gebied!

In L'Ile Bouchard was nog een oude kerk, Église St. Gilles, dus daar zijn we ook nog even naar toe gelopen. De wandeling was leuk, over 2 bruggen, de kerk zelf zei ons niet zoveel.

De weg langs de Vienne is weer heel anders dan die langs de Loire. De omgeving is niet echt spectaculair, wel veel wijnbouw en grote wijnchateaus.

We zijn neergestreken op een camping aan de Vienne, in Nouâtre. Een bijna lege camping, heerlijk rustig dus, en we hebben uitzicht op de rivier en een oud stuk stadsmuur met 2 toren-resten, prachtig! Van de beheerder kregen we een doosje vol eigen gekweekte courgettes en nog wat heerlijke tomaten uit eigen tuin....😀


De luxe die de camping biedt benutten we ten volle, dus de was is weer schoon, wijzelf ook, en de watertank wordt morgen weer gevuld. Dan houden we het wel weer even uit en kunnen wat relaxter gaan staan op CP's of waar dan ook op parkeerplaatsen (maar niet bij grote steden!)

Vandaag een heerlijk rustige dag gehad met wat huishoudelijke klusjes en een wandelingetje over de brug naar het dorp. Lekker zo'n dagje!

Morgen gaan we weer door, richting Limoges is de bedoeling. We gaan het weer zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten