zondag 19 september 2021

Normandië en bezoek aan Dieppe

 We zijn inderdaad de volgende dag gewoon weer doorgegaan, richting het westen, richting Bretagne, en we staan nu.... in Normandië😀!

Het eerste stuk door de Ardennen was nog steeds mooi qua omgeving. Later was het landschap wat saai vonden we. We zijn voornamelijk over snelwegen/ tolwegen gereden. Tolpoortjes willen nog wel eens een probleem(pje) opleveren.... Soms willen ze domweg geen kaartje geven. Dan moet je dus bellen en als je geduld en geluk hebt, krijg je een rap-sprekende française aan de lijn... Dan weer willen ze een keurig uitgespuugd kaartje niet aannemen als je bij het beëindigen van het traject wilt betalen en moet je dus wéér bellen.... Leve de Franse tolwegen! Maar zonder gekheid, het zijn fantastisch onderhouden wegen en het rijdt heel relaxed. Wel fijn dus als je op wilt schieten en een lekkere afstand wilt halen.

We wilden op een gegeven moment bij Rouen de afslag nemen richting een uitgezochte camping/overnachtingsplek. Dat ging mooi niet door, afgesloten, en opeens zaten we op de weg richting Calais. Dat was niet echt de goede kant op. Dus op een P, uitgezocht wat we dan gingen doen en gekozen voor een camping vlakbij Dieppe, in Martigny. 

Hier staan we nu al 2 dagen, morgen gaan we weer door. Het is een hele fijne camping en we hebben heerlijk gebruik gemaakt van de beschikbare gemakken. Alle was is inmiddels weer schoon en droog.... En de nieuwe zijwand van de luifel is bevestigd, het werkt echt als windvanger.

Maar soms wil je lekker in de zon zitten...

Vandaag zijn we op de fiets naar Dieppe geweest, zo'n 8 km van de camping. Voornamelijk over een prachtig aangelegd fietspad: de avenue verte. Dat blijkt een fietspad te zijn van Londen naar Parijs!

Via de haven van Dieppe (heel veel bootjes en restaurantjes) zijn we naar de boulevard langs de kust gefietst. Daar hebben we heerlijk even gezeten met een broodje en een kop koffie👍(makkelijk hoor, grote fietstassen😀). 


Langs de boulevard lag nog een cache met vragen over monumenten die daar geplaatst zijn vanwege de Canadese invasie, in 1942 en in 1944. Aan het eind was nog een klein parkje met herdenkingsstenen. Heel indrukwekkend allemaal!

We zijn nog naar een kasteel 'geklommen' en hadden daar een prachtig uitzicht over de stad. In het kasteel is een museum gevestigd met een expositie over Saint-Saens (het is zijn honderdste sterfjaar). We voldoen niet aan de criteria om een museum te mogen bezoeken, dus die hebben we overgeslagen.


Morgen vertrekken we weer en nu echt naar Bretagne (?)

1 opmerking:

  1. Lieve dames, bijna bij jullie eerste doel: Bretagne. Maar wat ziet het er nu al mooi uit. De kustlijn en de gebouwen. 🤗 En wat staat de combinatie mooi met de luifel én zijkant! Leuk plekje ook. Geniet ervan en 'n goede reis verder.
    Lieve knuffel, Annet 😘

    BeantwoordenVerwijderen