maandag 27 september 2021

Strandwandelingen, Bretagne verlaten en verder afzakken richting het zuiden

 Zaterdag was weer een mooie dag om te wandelen. Nu gingen we de andere kant op, en eerst over het strand. (We slapen trouwens heerlijk hier, wat een rust... 10 uur slapen is geen enkel probleem...😱)


Zee-aster en op de middelste foto de algen....

We zijn naar het volgende dorpje gelopen over het strand, genaamd Granville. Daar mondde een rivierarm uit in de zee. De zeesla verkeerde daar in een dusdanige staat dat er voor schadelijke algen gewaarschuwd werd. Dat gebied was ook niet toegankelijk, zelfs het inademen levert gevaar op. Het stonk er inderdaad behoorlijk... We zijn daar van het strand af gegaan en hebben het 'hoge' kustpad terug gevolgd. Natuurlijk weer heerlijk een poosje uit zitten kijken over de baai, genietend van het meegebrachte boterhammetje😁.

Er waren zoveel vogels te zien waar we het strand verlieten, dat we besloten de volgende dag terug te gaan, gewapend met telescoop en statief. Fantastisch als je alles zo dichtbij kunt halen en echt het gedrag van de vogels observeren.... Er zat o.a. een enorme hoeveelheid scholeksters, en een aantal wulpen.

Op een gegeven moment ging de hele boel als bij afspraak op de vleugels..... En jawel, als we nu gewoon bij de camping gebleven waren.... Dus maar weer terug en daar nogmaals een poosje staan kijken.

De rest van de zondag heerlijk rustig aan gedaan, lekker gelezen en een middagdutje... En genieten van de vogeltjes om ons heen. En van het uitzicht op de bloeiende struikjes op de camping, prachtig! Ze zitten vol met bijen.

Vandaag zijn we weer verder gegaan, na 4 nachten op deze heerlijke camping gezeten te hebben. We besloten om langzaamaan af te zakken uit Bretagne, op binnendoor-weggetjes. Dat beviel niet echt goed en we zijn al snel overgestapt op wat grotere wegen. Uiteindelijk hebben we een behoorlijke afstand afgelegd en zijn inmiddels aan de Loire terecht gekomen! We zitten nu ten oosten van Angers, bij La Menitre. 


Het is nog steeds wat wennen hier in Frankrijk. In Bretagne nemen ze maatregelen tegen de vrijheid die camperaars zich de afgelopen jaren hebben toegeëigend door deze vorm van recreatie behoorlijk in te perken. Maatregelen treffen om genoeg ruimte over te houden voor normale personenauto's op parkeerplaatsen, door een hoogte-barrière aan te leggen. De plaatsen waar campers nog vrij mogen parkeren en overnachten zijn dusdanig beperkt, dat ze behoorlijk vol staan. En daar houden wij niet van.... Het is voor ons ook niet slim om die plekken in Frankrijk te bezoeken die in reisgidsen bejubeld worden. 

Nu komt er, zo merkten we vandaag, nog een probleempje bij: dat van het kampeer-seizoen. Niet alle campings zijn het hele jaar open, en als ze zeggen dat ze van april tot oktober open zijn, dan bedoelen ze: t/m het laatste weekend in september. T/m gisteren dus.... We moeten heel erg gaan opletten als we een camping zoeken. Het blijft een avontuur, dat camperen, maar dat was ook de bedoeling😁!

1 opmerking:

  1. Hello ladies, dit zal wel heel anders zijn als in Zweden denk ik.
    Wel spannend dat je niet overal terecht kunt en dat de campings gaan sluiten, maar jullie kennende komt dat ook wel weer goed. Het is onderdeel van jullie grote avontuur.
    Liefs Goke

    BeantwoordenVerwijderen