dinsdag 21 september 2021

De kust van Bretagne

Zondagavond zou het gaan regenen, dus we hebben alles alvast binnen gehaald voordat het nat zou worden. En het heeft inderdaad flink geregend, de hele avond en nacht, en de volgende dag ook nog... 

Gisteren, maandag, zijn we vertrokken uit Normandië en hebben Bretagne bereikt. De route ging gemakshalve wederom over snel- en tolwegen. Het was nog steeds erg regenachtig, dus dan lokt binnendoor keutelen en vaak eruit ook niet echt.

We hebben nog maar een keer goed nagelezen bij welke tolpoortjes we moeten zijn, en nu ging het voorspoedig😀!

Het doel was om de Mont Saint Michel te bereiken, en dat is gelukt. We kwamen min of meer langs de baai aanrijden en zagen hem al van verre liggen, erg indrukwekkend!

We hadden een CP uitgezocht op enige afstand, maar wel op fietsafstand. En we konden de Mont zien liggen vanuit de camper! Omdat we hem onderweg al hadden zien liggen, en nu ook nog vanuit ons huis, besloten we om ons niet ook nog in de drukte/gekte van de bezoekers te begeven.

De volgende dag zijn we dus gewoon weer verder gegaan. Het rustig aan verkennen van Bretagne is begonnen, om te beginnen langs de kust. Wat een prachtige route! Mooie kleine dorpjes met prachtige huizen, een glooiend landschap en steeds de zee (Het Kanaal) in zicht!

We zijn als eerste gestopt in Cherrueix, en hebben daar uitgebreid op het strand schelpjes gezocht. En Wil vond ook een ei van een rog! Het was laag water, en het was een drukte van belang van schelpdier-zoekende mensen in de verte, er reed zelfs een 'train-maritiem' naartoe. Er zijn keurig gebieden aangegeven waar je mag zoeken, en wat je mag rapen. Geen 'overbevissing' dus! En er reden voortdurend wagentjes met karretjes in de verte naar de oesterbanken, mooi om te zien.

De volgende stop was even voorbij het beroemde/beruchte Pointe Grouin. Daar kun je alleen lopend komen, en het is voor campers verboden om daar te parkeren. Sowieso wordt het camperaars zeer ontmoedigd om je camper te parkeren op de P's langs de kustroute of langs de weg. Overal 'verboden voor campers', en doorrijhoogte-belemmering.... De Fransen in dit gebied zijn de witte golf helemaal beu helaas. We hebben ons keurig aan de regels gehouden en zijn iets verderop langs de weg gaan staan. Daar konden we vervolgens genieten van prachtige uitzichten aan een heel mooi stukje kust-wandelpad.

We staan nu voor de nacht op een CP ver ten zuiden van St Malo, in Miniac-Morvan. De CP in St. Malo zelf leek ons bij nader inzien niet zo'n goed idee..... er waren tig wachtenden voor ons.... Dan maar graag iets verder uit de kust en uit de drukte. We staan nu wel vlakbij een doorgaande weg, maar die is niet echt hinderlijk en we staan hier verder heerlijk rustig met heel veel ruimte!




1 opmerking:

  1. Alweer lekker onderweg lees ik met een optimale gereviseerde camper, top! Heel veel plezier in Bretgane!
    Groetnis

    BeantwoordenVerwijderen