zondag 3 oktober 2021

Rit langs de Vienne, bezoek aan Rochechouart

 Donderdag 30 september zijn we weer verder getrokken. De nachten zijn soms al best koud (3 graden vannacht) en dat levert een mooi plaatje op met mist boven de Vienne. In de camper was het 6 graden toen we opstonden.... We hadden elektriciteit, dus dan gaat ons losse elektrische kacheltje aan😀! Als we vrij staan doet de eigen kachel, op gas, het ook prima, het is zomaar warm!

De weg die we gingen liep langs de Vienne. Mooie omgeving dit! Mooi heuvelachtig landschap met fraaie dorpjes, kronkelweggetjes... daar houden wij van!

De eerste stop die we uitgezocht hadden was in Rochechouart. Een mooi oud dorpje, met een hooggelegen P waar je mocht overnachten. Dat laatste lokte ons niet echt daar. We hebben wel even uitgebreid rond gekeken in het dorpje en bij het kasteel, waar een museum in gevestigd is.



Na nog een lekker stokbroodje bij de bakker gekocht te hebben (die al half op is voordat we weer bij de camper zijn😱) gaan we weer door, op zoek naar een overnachtingsplek.

We kwamen terecht op een grote P bij een recreatiegebied, met uitzicht op een meertje: Lac de Saint Mathieu, in de buurt van Vieilleville. Het was een heerlijk rustige plek. Tot een uur of 7 's avonds nog allerlei bedrijvigheid op de jeu-de-boules-baan en in de cateringtent, daarna werd het doodstil. En het was daar zo donker dat we ongelooflijk veel sterren konden zien, de melkweg was duidelijk zichtbaar. Dan weet je weer hoeveel sterren er zijn!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten