zondag 3 oktober 2021

Nog verder oostwaarts, Meymac en 2 watervallen, schapen en.... Schotland?

 Gisteren, zaterdag 2 oktober zijn we nog verder oostwaarts getrokken. We zijn echte zwervers.... Een richtplaats in de routeplanner invoeren, over binnenweggetjes rijden en zien waar je uitkomt....😁

De plaats die we ingevoerd hadden: Meymac. Alweer een mooie middeleeuwse plaats met een prachtige kerk. We hebben er zelfs nog een labcache gedaan.

In deze kerk was een beeld van de zwarte madonna met kind.

Onderweg zijn we nog even gestopt bij een mooie 'gorge' met een oude stenen brug... wat een prachtige omgeving is dit!

We wilden gaan overnachten bij het plaatsje Égliseneuve d'Entraigues, op een P bij 2 watervallen. We hebben de 2 watervallen bekeken maar zijn toch nog maar een stukje doorgereden, het was erg onrustig daar.

In deze streek kun je allerlei obstakels tegenkomen op de weg.... in dit geval: schapen! Ze hebben echt kilometers gelopen met deze kudde.... (te zien aan de plasjes en poepjes op de weg die we vervolgden....)

We hadden een camping uitgezocht, maar, in tegenstelling tot de informatie op de app, bleek deze gesloten te zijn. Dus nog maar weer een stukje door.... Uiteindelijk kwamen we door een zeer Schots aandoend landschap en hebben overnacht op een P in de buurt van La Godvelle, Prachtig hier! Heuvels met koeien, stenen bruggetjes, stenen muurtjes... we houden ervan!


We stonden zeer beschut op deze P, en dat is maar goed ook. Het heeft behoorlijk gewaaid de afgelopen nacht, met stevige windvlagen. We zijn vandaag weer verder gegaan (terug richting het westen) en zagen op het eerste stuk van de weg veel afgewaaide takken liggen.

Het heeft de hele dag geregend, keurig volgens de voorspelling.... Het is slecht in bijna heel Frankrijk. We hebben ervoor gekozen om wat af te zakken, daar zou de temperatuur de komende dagen wat aangenamer blijven. Hopelijk klopt het.... We gaan nu al aardig richting Spanje😁 en overnachten aan de rivier de Lot, in het dorpje Boisse-Penchot.



1 opmerking:

  1. Wat weer prachtige foto's en leuke verslagen. Ik heb genoten! 🤗
    Mooi gebied waar jullie doorheen gereden zijn! Niet echt Frans...
    Goede reis verder en lieve groet 😘
    Annet

    BeantwoordenVerwijderen