donderdag 28 oktober 2021

Genieten aan zee

We staan nog heerlijk op dezelfde plek. Aan zee, ruimte genoeg, fantastisch uitzicht, lekker wandelen en af en toe een terrasje.... We genieten hier enorm!

Gisteren zijn we de andere kant op gelopen. Dat was een heel ander pad, niet langs zee maar langs een enorm diepe inham die bij de getijden droog komt te liggen (net zoals de zandbanken waar wij op uitkijken). Het pad was ook minder geplaveid gelukkig. En er is altijd wel wat moois te zien onderweg...


......o.a. een enorme hoeveelheid huisjesslakken in een afvoerpijp..... lekker koel, donker en vochtig!!

Op een gegeven moment liepen we door een eucalyptus-bos, en dat deed ons meteen aan Madeira denken! Een fantastisch gezicht, heerlijke geur, en we zijn meteen aan het verzamelen geslagen voor onze kerstversiering😁!


Tijdens de picknick weer een heel ander uitzicht dan de dag ervoor....

En nog even een plaatje van de vogelverschrikkers op het volkstuintje hier. Compleet met handtasje.... hangend, beetje luguber....

's Middags toch nog even naar zee😁


Vandaag zijn we weer lekker langs zee gelopen. Alle heerlijke dingen zelf meenemen in de rugzak en dan uitgebreid op een bankje zitten kijken naar de golven, daar genieten we van!




Het waait vandaag behoorlijk, ik zit momenteel te wiebelen in de camper, we hebben de wind vol op de zijkant en we moeten de deur stevig vasthouden als we naar buiten stappen.... Maar de temperatuur is nog zeer aangenaam. Het is wel bewolkt vandaag.

Af en toe kom je een leuke naam tegen...

Wil heeft even aan onze Engelse buurman gevraagd, die stond te vissen: die grote vissen, dat is mullet.... Hij had het er net een aan de lijn, dus ze kon hem mooi even helpen met het grote schepnet! Wij hebben nog nooit van Mullet gehoord.... ze smaken nergens naar (ja, naar zand en modder😮). De Spanjaarden eten ze nog wel eens als ze nog heel klein zijn, met heel veel knoflook, dan is het nog wat...

Wat ook niet smaakt is dit potje wat wij hebben aangezien voor sambal.... blijkt gekaramelliseerde paprika te zijn, mierzoet en helemaal niet scherp.....😰😂 Dan maar echte pepers door de curry gooien, sambal kennen ze hier niet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten