dinsdag 5 oktober 2021

Nog meer middeleeuwse stadjes en.... Spanje!

 Nog even het uitzicht vanaf de keurige CP in Boisse-Penchot. Het heeft daar de hele avond nog geregend en 's nachts nog lang na-gedrupt op de camper vanuit de bomen😱.

De volgende morgen, maandag, was het nog grijs toen we vertrokken. Het werd toch weer een prachtige rit met een fantastische stop in alweer een Middeleeuws stadje... Wij hoeven niet naar Carcasonne!

We zijn terecht gekomen in Villeneuve😁-ooit is het een nieuwe stad geweest, maar het is nu voor ons heerlijk oud! En op het marktpleintje stond een mooie dame met een busje, met (nog mooier!) grote vaten wijn! Ze was al bijna uitverkocht... Heerlijk een kan met 5 liter rosé gehaald, voor € 7,50!!!!😂En hij is lekker!!!😋😊....



De hele dag hebben we weer langs prachtige weggetjes gereden... hoewel... soms worden ze steeds smaller, hebben de dorpjes zeer nauwe doorgangen .... Niet altijd even goed voor de stress (van mij, Wil wordt er niet anders van😱)....

De volgende stop die het bezichtigen waard is, is Najac. Helaas mochten we met de camper niet op de P in het centrum staan, en verschillende straten waren voor campers verboden... We zijn nog doorgereden naar een CP in de buurt waar we eventueel zouden kunnen overnachten, maar dat was uiteindelijk veel te ver weg helaas en zag er niet echt aanlokkelijk uit. We zijn doorgereden en hebben verschillende pogingen gedaan om een camping te bereiken. In die omgeving ging dat veelal over zeer smalle weggetjes met uiteindelijk geen mogelijkheid voor ons formaat (en zo groot zijn we niet!) om de camping te bereiken.

We hebben ervoor gekozen om nog een stukje verder door te rijden en hebben uiteindelijk overnacht op een camping in Saint-Eugène. Een heerlijk rustige natuurcamping, aan de Tarn. Ook daar had het erg geregend, dus we hebben het er niet op gewaagd om op het gras te gaan staan maar langs het pad te parkeren. Het gebouw met de sanitaire voorzieningen was al dicht, maar we mochten, heel luxe, gebruik maken van een 'gite' die normaal gesproken verhuurd wordt... eigen toilet en douche, wat geweldig!

Na een heerlijke rustige nacht, met het geruststellende geluid van roepende bosuilen, gaan we vandaag weer verder. We zijn inmiddels al zover afgezakt dat we besluiten om in 1x door te rijden naar Spanje. Eerst nog over de mooie kronkelweg die we al een poosje gevolgd hadden, daarna over snelwegen/tolwegen (saai!). Vervolgens reden we dwars door de Pyreneeën... dat was wel weer helemaal geweldig! Op sommige toppen ligt alweer verse sneeuw!

En voor je het weet rijd je Spanje binnen, zonder controle wederom.... heel fijn😁!

We overnachten op een camping in de Pirineos-Centrales, in Les Bordes. Morgen is het plan om verder door de Pyreneeën naar het westen te gaan, in eerste instantie een beetje in het noorden van Spanje blijven hangen dus. Weer een nieuwe omgeving en een nieuwe ervaring!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten