vrijdag 8 oktober 2021

Prachtige rit door de Pyreneeën, inmiddels voorbij Pamplona

 De volgende ochtend werden we getrakteerd op een aantal zwevende gieren. Ze maken in de loop van de ochtend gebruik van de opwarming van de lucht om op te stijgen op de thermiek en vervolgens rond te blijven cirkelen, dat kenden we nog van onze vorige trip naar Spanje. Het is een geweldig gezicht! We hebben vale gieren en w.s. lammergieren gezien.

We zijn op ons dooie akkertje naar het 'nieuwe deel' van het stadje gelopen om boodschappen te doen bij het biologische winkeltje. Een erg klein winkeltje, maar wat weer een bijzondere ontmoeting met de winkeldame.... "You are my heroes" zei ze toen ze vernam dat wij in onze camper wonen😁. Zelf gaat ze dat ooit ook doen...

Het was een mooie maar pittige wandeling door het hoogteverschil. Toen we terugkwamen bij de camper hebben we nog even gegeten en we besloten om toch weer een stukje verder te gaan. Niet zo heel ver hoor, maar 7 km., tot in Boltaña...😂😂 Daar was een camping die er wel goed uitzag op de app, en niet te duur. Dat klopte ook, de eerste nacht betaalden we € 18,-. Maar als we langer zouden blijven, zouden we in de week terechtkomen waarin weer een hoger tarief (bijna dubbel!) gehanteerd wordt.... a.s dinsdag, 12 oktober, is nl. een nationale feestdag in Spanje en veel Spanjaarden nemen de hele week vrij.... Veel plaatsen op de camping waren al gereserveerd, dus het zal best druk worden...

Wij hebben er heerlijk rustig gestaan afgelopen nacht, en meteen weer alle was schoon, heerlijk!

We zien hier al regelmatig poezen rondlopen, echte zwerfkatten, en zo ook op de camping... deze was wel lief! Maar ook een beetje opdringerig...

Vandaag zijn we dus toch weer verder gegaan en kozen ervoor om maar meteen de Pyreneeën achterons te laten, omdat het zo'n populair vakantiegebied is voor de Spanjaarden. Dat merkten we al op de P bij Aínsa, die stond 's nachts al behoorlijk vol terwijl er heel veel plaats is. Het is daar ook een zeer populair wandel- en mountainbike gebied.

We hebben een rit van ruim 180 km. gemaakt, recht naar het westen door de Pyreneeën. In eerste instantie was het nog steeds een prachtige rit met de bekende hoge bergen en nauwe kloven. Maar het veranderde in een landschap dat we kennen van het midden van Spanje: wijds, glooiend, kale hellingen, droge gele vlakten. Een geheel eigen charme, en ook prachtig! De Pirineos Occidentales zijn dus wezenlijk anders dan de Pirineos Centrales!



We kwamen nog langs een zeer brede rivierbedding met een zeer smal stroompje water. Het deed bijna Afrikaans aan, als in een woestijn.



In Pamplona hebben we boodschappen gedaan. Dat was dus weer een geheel nieuwe uitdaging. Wat een drukte! Maar het is allemaal weer goed gegaan gelukkig, Wil is een fantastische chauffeur!

We staan nu bij het plaatsje Irurtzun, ten noordwesten van Pamplona. Een kleinschalige CP met wel alle voorzieningen. We gaan morgen de omgeving maar es verkennen, hier zouden ook gieren te zien zijn, altijd goed!



1 opmerking:

  1. Wat een verandering van omgeving! Veel droger. En die zwerfkatten 🤗.., niet per ongeluk een verstekeling meegenomen? Maar wat fijn dat jullie het goed hebben en dat het goed gaat!!! Geniet van het Spaanse land en alles wat het te bieden heeft! Mooie foto's hebben jullie geplaatst 👍🏻
    Knuffel, Annet

    BeantwoordenVerwijderen