zondag 10 oktober 2021

Bergwandeling Irurtzun en nog een stukje westwaarts

 Gisteren hebben we heerlijk rustig door het stadje Irurtzun geslenterd. Stelt niet zo heel veel voor, maar gewoon leuk om even door te lopen. Spontaan een restaurant in gelopen voor een bordje patat, dat heet hier patatas bravas (= stukjes gefrituurde aardappelen) en kun je in verschillende varianten krijgen. Wil had een bord vol met enorm veel mayo en ketchup in een raster eroverheen gespoten - daar houdt ze al zo van😱. Ik had met ali-oli besteld, geen idee..... bleek dat er kloddertjes dikke knoflooksaus op lagen.... oei! We hebben allebei heel dapper een deel opgegeten.

Zo stonden we met de camper 

's Middags heb ik nog een stukje gelopen, ik had een mooi uitzicht op de camperplaats en op de rotsen en de daarboven cirkelende gieren.

Vandaag hebben we een mooie wandeling gemaakt over de berg naast ons. Een groot deel tussen de bomen, maar af en toe hadden we een mooi uitzicht. Best wel een pittige klim af en toe! We hebben van die handige nordic-walking stokken mee, dat helpt goed voor de stevigheid!


Er liepen paarden met bellen om😁

We besloten om toch weer verder te gaan. We zijn nu zo'n 75 km verder naar het westen en staan op een grote P in een grote stad: Gasteiz. In feite niets voor ons, maar toch doet het rustig aan hier. Er staan wel heel veel campers maar het zijn ruime plaatsen.

We doen vandaag verder niet zoveel meer en morgen gaan we het centrum bekijken.



1 opmerking:

  1. Lieve travelers, wat relaxed hebben jullie 't 😌 Heerlijk! En door gebrek aan koeien, doen ze de paarden maar 'n bel om 😂!! Rare jongens, die Spanjaarden....
    Goede reis verder 😘
    Annet

    BeantwoordenVerwijderen