woensdag 25 augustus 2021

Weer onderweg naar Nederland

 Gisterochtend hebben we heerlijk in 't zonnetje ontbeten. Zoals altijd doen we gewoon rustig aan😁!

We zijn eerst nog even terug gereden naar Ljungby voor wat boodschappen, vooral ook om het laatste contante Zweedse geld op te maken.

Na onszelf getrakteerd te hebben op een heerlijke vegan burger zijn we verder afgezakt richting Malmö. We zijn van plan om weer de oversteek via de brug Malmö-Kopenhagen, over de Øresund te maken. En we willen in 1 keer door Denemarken rijden, dus een overnachting enigszins in de buurt van Malmö is dan handig. Het wordt de P bij het Bosjökloster, dat hebben we op de heenweg op 20 juni bezocht! Wat zijn we al lang onderweg en wat hebben we al veel gezien!

Maar we zijn nu toch echt weer onderweg naar Nederland. We hebben ontzettend genoten van de tijd in Zweden en zouden best hier willen blijven, maar dan het liefst in het hoge noorden en daar wordt het toch net iets te koud voor ons in de winter...😱....Met teveel sneeuw!

Vandaag hebben we een hele lange reisdag gehad. De wekker om 6 uur, we reden om half 8. De reis is zeer voorspoedig verlopen! Wel een stevige wind, en bewolkt, met af en toe van die miezerbuien. En niet echt warm, een graadje of 17. Het is eigenlijk nu veel slechter weer dan we al die weken in Zweden hebben gehad😧!

Bij de Øresundbrug was alleen betalen voldoende. De loketbeambte heeft niet gevraagd naar onze paspoorten of andere documenten, en aan de overkant geen douane of niks (zoals op de heenweg).

De grens Denemarken-Zweden zijn we overgestoken bij Tønder, geen gejakker meer over de snelweg en zeker niet langs Hamburg!!! Bij deze grensovergang moesten we alleen snelheid minderen tot 60 km/uur, verder niks....

We zijn nu in Mildstedt, we overnachten vlak bij de weg die we morgen weer moeten vervolgen. We nemen dan de oversteek Glückstad-Wischhafen weer, en dan boven Oldenburg langs richting Nederland en bij Bunde de grens over.

De komende weken leggen we wat bezoekjes af en regelen we wat aanpassingen aan ons huis...

Als er iets bijzonders is melden we ons weer, in ieder geval vanaf het moment dat we naar het zuiden trekken, achter de kraanvogels aan! De planning is nu dat we rond 15 september die kant opgaan.

Tot later, off on a new adventure!

2 opmerkingen:

  1. Dus nu in Nederland begrijp ik, wat gaan de tijd snel om het. Ik ben ook al weer 2 weken aan het werk geweest. Veel plezier met jullie familiebezoekjes, en tot horens Goke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Wil en Marja( die ik niet ken) Ben Tineke( met de krullen) van de donderdagmarkt Drachten. Ik heb jullie wel zo af en toe gevolgd, maar had nog niet ontdekt hoe ik kon reageren.....Heerlijk, wat een avontuur! Leuk om de foto's te zien en het blog te lezen! Zo kan een thuisblijver een beetje mee genieten. Bedankt.

    Hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen