dinsdag 3 augustus 2021

Gammelstad Kyrkstad, Luleå

 We zijn gisteren in Luleå aangekomen. Eerst maar even allerlei boodschappen gedaan, o.a handige mandjes om de schoenen netjes bij de deur te kunnen zetten👌!


En we zijn bij verschillende camperdealers langs geweest om te vragen of ze een leveler/stabilisator kunnen plaatsen. Dat lukt dus niet.... geen tijd, pas over een maand... Dat hadden we ook wel verwacht, het blijft dus druk in de camperbusiness. Ze hadden nog wel campers staan in de showrooms, dat was wel verbazingwekkend. Waarschijnlijk alleen om te showen, bestellen zal wel een poosje duren....

Ook nog allerlei bedrijven hier in de buurt gebeld, allemaal hetzelfde verhaal. We gaan nu alvast maar een afspraak maken in Nederland, dan zijn we in ieder geval op tijd😁!

We staan nu op de P bij een Kerkstad-museum, met een deel openluchtmuseum en een deel kerkstad rond de kerk. Het trekt veel bezoekers, het is ook echt leuk om te zien. Het is de oudste kerkstad in Zweden, en staat op de werelderfgoed-lijst. Vandaag hebben we alles uitgebreid bekeken. Hierbij een sfeer-impressie.





Een openbare telefooncel😁 Inderdaad heel openbaar, iedereen kan meegenieten...

Vandaag verkochten ze brood dat ter plekke in een oven met open vuur werd gebakken. Het is een soort platbrood, van een mix van tarwe-, rogge- en havermeel. Het was nog warm en erg lekker met hummus en een salade (handig als je eigen huis vlakbij staat😁!).

Het was een leuke en zeer ontspannen dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten