zondag 8 augustus 2021

Luie dagen

 Langs het museum loopt een wandelpad, een bos-/ deels moeraspad, naar een meer met een vogelkijkhut. Daar beginnen we woensdag welgemoed aan, een wandeling van 4,3 km, rugzak met lunch mee. Goed ingesprayd van tevoren tegen de muggen. Toch niet weer? Ja, weer, we zijn halverwege terug gegaan. 

De rest van de dag doen we weer rustig aan; we spotten nog een prachtige vlinder, een rouwmantel (volgens google en google weet alles!).

Het wordt weer iets warmer, we hebben de korte broek weer aan. 

De volgende dag gaan we weer verder. Eerst naar Luleå voor wat gerichte boodschappen, en misschien is het ook leuk om de stad te bekijken. Dat valt tegen, de meeste Zweedse steden zijn vrij saai en zo ook Luleå. Maar er is wel een hele goede Japanse eettent!


De Zweden zijn erg goed in vega- en vegan-variaties en ook lactosevrij vind je volop in de supermarkt, geweldig! Als je ergens koffie drinkt staat er ook altijd havermelk bij om in de koffie te doen, heerlijk!

Na Luleå reden we door naar Rosvik, iets naar het zuiden aan de kust. Hier zijn we 3 weken geleden ook geweest en dat is goed bevallen. We zijn hier 3 nachten blijven staan en hebben heerlijk wat rond gelummeld. Een eindje wandelen door het dorp, boodschapje bij de supermarkt, lezen, een spelletje kubben, wandelen naar de haven.... heerlijk relaxed. En heerlijk middagslaapjes doen😱.... gisteren werden we nota bene gewekt door een raaf die op ons dak zat te krassen! Wat een geluid!
En 's avonds vaste prik: 'keer-op-keer', ons favoriete spelletje. Helaas hadden ze geen aanvulling voor de scoreblocks in Luleå, ze kennen het hier nog niet😕 en het begint echt op te raken!




De blaadjes aan de bomen hier beginnen al echt geel te worden, je ruikt dat de herfst in aantocht is en je voelt het ook aan de zon. Ook wordt het nu wel donker 's avonds (wel laat, maar toch...).

We hebben niet alleen mandjes voor de schoenen gekocht, maar ook 1 voor aan de deur en dat is nu een prachtig kruidentuintje met verse bieslook, tijm en peterselie!


Vandaag zijn we weer vertrokken uit Rosvik. Het is een heel regenachtige dag, maar de temperatuur is nog wel goed, rond de 20 graden.
We zakken langzaam weer wat af naar het zuiden. We zouden immers met de herfst mee naar beneden...😁
Het plan is om morgen een bezoekje te brengen aan Andreas en Ronja, het Duitse stel dat we 3 weken geleden troffen bij de Lidl in Skellefteå. We staan nu al daar in de buurt, bij Varuträsk. Weer een heerlijke rustige plek met uitzicht over een meer.




1 opmerking:

  1. Lieve reizigers, wat blijft het toch leuk om jullie verslagen te lezen en wat geniet ik van de foto's!! Zo mooi 🤗

    BeantwoordenVerwijderen