dinsdag 17 augustus 2021

Alweer het vogelparadijs!

 We zijn inmiddels weer ver onder de hoogte van Stockholm gezakt en hebben weer heerlijk 2 nachten bij ons vogelparadijs van eind juni, op de 'heenweg' van onze reis, gestaan!

We zijn van de laatste plek uit de vorige blog vertrokken met als doel: een camping aan de oostkant van Vänern, een groot meer waar we langs zouden rijden. De camping was bij nader inzien niet echt geschikt met maar een klein deel voor kort kamperen waar alleen maar zeer kleine, schuine en hobbelige plaatsen waren. Bij de waterkraan stond de waarschuwing dat er een bacterie was aangetroffen en dat het water eerst gekookt moest worden😮. Er was niemand aanwezig op de receptie dus we hebben even gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het toilet te legen en zijn weer doorgegaan.

Op Truus hebben we nog een aantal mogelijke overnachtingsplaatsen ingevoerd, maar het lukte niet echt, het was overal erg druk. Het was ook erg druk op de weg, misschien moeten we de zondag vermijden als reisdag nu we weer meer in het zuiden zijn.

We waren inmiddels een behoorlijk eind opgeschoten richting het zuiden. We besloten om nog maar een anderhalf uur doorrijden, dan weet je zeker dat je een goede plek hebt: 'ons' vogelparadijs, Hornborgasjön! Wat een heerlijkheid om daar weer te staan! Op exact dezelfde plek😁!

De lijsterbes was eind juni uitgebloeid en hing nu barstensvol bessen



En er was weer een prachtige zonsondergang te zien!


Het heeft gisteren bijna de hele dag geregend helaas, maar als je op zo'n prachtige plek staat is zelfs dat niet erg. We waren toch al van plan om rustig aan te doen en hebben heerlijk wat gerommeld, gelezen, onze eigen blog terug gelezen 😁 en toen het droog was nog heerlijk naar buiten geweest om vogels te kijken. Er zijn duizenden knobbelzwanen daar momenteel, en de kraanvogels zijn in aantocht en worden 
komend weekend verwacht! We hebben ze al wel gehoord hier maar nog niet gezien.

Vanmorgen was er een prachtige regenboog te zien! En als klap op de vuurpijl was er een visarend, met een pas gevangen vis in z'n klauwen!

We zijn nu eerst even doorgegaan naar een camping vlakbij, bij Falköping. We hebben water nodig, en een douche en een wasmachine. Morgen gaan we heerlijk weer terug naar het vogelmeer. We gaan ook even kijken op andere plaatsen er omheen, misschien gaan we daar dan staan overnachten. En we houden de waarnemingen in de gaten....

Onderweg hier naar toe kwamen we langs een archeologische plek: Ekornavallen. Met stenen monumenten van tot 6000 jaar geleden, uit steentijd, bronstijd en ijzertijd. Indrukwekkend, een mooie plek!




Een cache zoeken aan de verkeerde kant van het hek😱..... en nog niet gevonden ook. Aanwijzing: onder een steen met een gat - daar waren er erg veel van 😂


Hier zijn we nu, morgen terug naar het meer wat je nog net boven in beeld ziet op de eerste foto. Onderweg daar naar toe langs het klooster in Gudhem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten