dinsdag 1 juni 2021

Drents-Friese Wold

We beginnen zo langzamerhand te beseffen dat we vrij zijn. Vrij! En wat een prachtige tijd hebben we hiervoor uitgekozen! 

Vrijdag was mijn laatste werkdag! Wat een heerlijke beslissing! Het is wel raar, maar het went vast heel snel. 

We staan nu sinds vrijdag weer op SVR-camping De Wilhelminahoeve in Elsloo. Dat bevalt prima, ook al is het erg druk geworden in het weekend. Nu is het weer wat rustiger. 

Zaterdag hebben we de rondwandeling rond het Aekinger Zand gedaan, 5,5 km. Heerlijk was dat. Jammer dat er mensen zijn die TOCH de paadjes ingaan waar duidelijk staat dat het rust-/broedgebied is voor vogels. De vrijwilliger van de vogelvereniging had het er maar druk mee en was erg blij dat hij een praatje met ons kon maken. "Jullie snappen het gelukkig...". Te gek voor woorden eigenlijk.
Gisteren liepen we nog even weer het Aekinger Zand op. Heerlijk rustig 's avonds, en niet in de blakerende zon! 
Vandaag een prachtig rondje gefietst door het Drents-Friese Wold, 31,5 km. Tijdens een stop racete broer Menno voorbij! Gelukkig kwam hij nog even terug. Hij moest snel z'n rondje nog fietsen, want hij kreeg bezoek van Sylvia. Ze gingen nog zwemmen in het Canadameer, naast de camping dus... We zijn er na 'thuis'komst nog even heen gegaan en hebben heel gezellig bijgekletst met Sylvia, Erik en Sieny. Wat weer heerlijk toevallig allemaal!


Nog even een mooi doorkijkje tijdens de fietstocht.

Morgen gaan we weer verder. We gaan naar Drachten, de nieuwe camper halen, onze 'Tramp'! 
Donderdag werkt Wil nog op de markt, voor het laatst. Daarna zijn we dus echt vrij!
En vrijdag leveren we onze trouwe camperbus af aan de nieuwe eigenaren. Dat zal ook wel raar zijn, maar gelukkig hebben we dan onze prachtige 'nieuwe' camper al. En dan kan het avontuur beginnen!

We zullen tot half juni nog in Nederland blijven om wat bezoekjes af te leggen en nog wat leuke dingen met mensen te doen. En dan....

3 opmerkingen:

  1. De paden op de lanen in, vooruit met flinke pas 🙌👍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een laatste gesprekje met Wil vanmorgen...., ook namens Rob wens ik jullie veel mooie avonturen toe in het ‘vrije’ leven dat jullie tegemoet gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ineke! Het was een hectische dag, wil je de hartelijke groeten doen aan Rob en ook aan de meisjes!!!!

      Verwijderen