maandag 28 juni 2021

Reisdag met als eindpunt: een vogelparadijs!

 Zondag stroomde de camping weer leeg. Het feestweekend voor de Zweden was voorbij. Het dansen om de versierde boom is weer gelukt, de vrouwen waren weer prachtig met hun bloemenkransen in het haar.... misschien doen we volgend jaar mee?!

Zoals gezegd, eerst nog even boodschappen doen bij de boerderijwinkel. En even genieten op het terras van een kopje koffie met iets lekkers... geserveerd in een prachtig kannetje met bijpassende kopjes😃

Aan het einde van zo'n weekend moet je dus eigenlijk niet gaan reizen, merkten we. Het was best wel druk overal. We hebben nog even in Växjö boodschappen gedaan maar hadden niet zoveel zin om de stad nog in te gaan. Nog even doorgereden naar de ruïne verderop omdat je daar zou mogen overnachten, maar dat was dus niet zo en het was alleen maar vreselijk druk daar. Het was dan ook een prachtige zonnige zondag....

We besloten via grotere wegen een stuk noordelijker te gaan, en in ieder geval tot voorbij Jönköping te komen. Dat is gelukt. Op de app 'Park for night' hebben we een plekje gezocht aan een meer(tje), een geliefd vogel-kijkgebied. En wat een paradijsje troffen we daar aan! Werkelijk alle stress glijdt onmiddellijk weg als je zo'n wijds uitzicht hebt en al die vogelgeluiden hoort! Dit is thuiskomen😁.

Even een paar fotootjes...



Op een gegeven moment komen alle vogels toch tot rust, en dan kunnen wij ook gaan slapen😁
Vandaag een paar wandelingetjes gemaakt langs het meertje, eindeloos in vogel-kijkhutten gezeten, een praatje gemaakt met het meisje in het informatiecentrum die ons wees op de dodaars en de geoorde fuut (voor de kenners...). En heeeeeeeel veel foto's gemaakt, van vogels, bloemetjes, blauwe waterjuffers en.... de zeearend!




De gewone huismus en de kwikstaart zijn ook prachtige vogeltjes!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten