dinsdag 29 juni 2021

Varnhem Kloster Kyrka en nieuwe overnachtingsplaats, ook bij een Kyrka

 Vandaag toch weer verder gereisd, ook al was de vorige plek zo fantastisch.... Maar er is nog zoveel meer moois te zien in Zweden!

Dat bleek al direct onderweg toen we een 'bruin bord' (bezienswaardigheid) volgden naar een Kloster Kyrka. Wat een prachtige plek en de kerk was ook zeker de moeite van het bezichtigen waard! En het is natuurlijk ALTIJD tijd voor koffie (heerlijke koffie!) met wat lekkers😁



Engeltjes voor onlangs overleden mensen aan de Jacobsladder en een prachtig beeld van Maria met kind




Koffie mét....

Het eerste deel van de reis vandaag ging over prachtige kleine weggetjes. Uiteindelijk waren deze toch wat smal en kronkelig, dus verder over wat grotere wegen. Het doel was om boven Kristinehamn uit te komen, en dat is zeker gelukt. We zijn de 2 grote meren en de bijbehorende drukte voorbij en zitten hemelsbreed al boven Stockholm!
Het doel is voorlopig Fulafjället Nationaal Park, tegen de grens van Noorwegen en aan de zuidkant van het Sami-gebied.


En onderweg alweer twee kraanvogels gezien!
De eindbestemming voor vandaag was de parkeerplaats bij een kerkje aan een meertje. Hoe idyllisch wil je het hebben!






2 opmerkingen:

  1. Zo te zien hebben jullie nog heerlijk weer, hier heeft het de hele dag geregend! Zweden is sinds vandaag geel voor ons. Prachtige foto's, zo leren wij zweden ook een beetje kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zitten alweer dik in de zon.... We zijn nu alweer noordelijker, dus wel iets frisser maar dat vinden wij niet erg!
    Zweden is prachtig en we hebben inderdaad bijna alleen nog maar heel goed weer gehad!

    BeantwoordenVerwijderen