zondag 31 oktober 2021

De rust van het platteland

 We zijn heerlijk tot vanochtend aan zee gebleven. Het werd dit weekend wel heel erg druk op de CP, er stonden er vannacht wel 75....

We hebben heerlijk genoten daar, vaak een wandelingetje gemaakt langs zee (en dat heb je toch zomaar weer 10.000 stappen op de teller staan....).

Vrijdag waren de golven die tegen de rotsen sloegen fantastisch, we hebben er eindeloos naar staan kijken! Logisch, na een dag harde wind is dat het gevolg. Een mooi gezicht!


We hebben nog wat mooie bloemetjes gezien en een bijzonder grote griezelige wesp.... Een nietsvermoedende bij was het slachtoffer.....


We hebben zo nu en dan flink wat regen gehad de afgelopen dagen, en de wind wakkerde ook steeds weer aan. Een echt eiland-gevoel...

Gisteravond gaf het controle-paneel aan dat de accu van het camper-deel bijna leeg is. Dus meteen de lampen uitgedaan en een led-strip aangesloten op de zonnepanelen-accu. Mooi om dat nog achter de hand te hebben!

Toch vandaag maar verder gegaan om even weer aan de stroom op te laden. Een week zonder op te laden tijdens het rijden is ook wel lang😁!

We staan nu iets landinwaarts op een CP bij een kleine boerderij. Er lopen 2 varkens heerlijk vrij achter ons in hun eigen stukje land. Verder nog wat van die mooie zandkleurige koeien en stieren. En wat een rust! Ook wel weer lekker.



Ze zouden hier ook gas verkopen, we gaan het nog maar eens proberen. Als dat hier niet lukt gaan we na deze stop naar de westkust, waar we onze eigen flessen kunnen laten vullen. En weer een nieuwe internet-bundel kopen, dat gaat hard....

donderdag 28 oktober 2021

Genieten aan zee

We staan nog heerlijk op dezelfde plek. Aan zee, ruimte genoeg, fantastisch uitzicht, lekker wandelen en af en toe een terrasje.... We genieten hier enorm!

Gisteren zijn we de andere kant op gelopen. Dat was een heel ander pad, niet langs zee maar langs een enorm diepe inham die bij de getijden droog komt te liggen (net zoals de zandbanken waar wij op uitkijken). Het pad was ook minder geplaveid gelukkig. En er is altijd wel wat moois te zien onderweg...


......o.a. een enorme hoeveelheid huisjesslakken in een afvoerpijp..... lekker koel, donker en vochtig!!

Op een gegeven moment liepen we door een eucalyptus-bos, en dat deed ons meteen aan Madeira denken! Een fantastisch gezicht, heerlijke geur, en we zijn meteen aan het verzamelen geslagen voor onze kerstversiering😁!


Tijdens de picknick weer een heel ander uitzicht dan de dag ervoor....

En nog even een plaatje van de vogelverschrikkers op het volkstuintje hier. Compleet met handtasje.... hangend, beetje luguber....

's Middags toch nog even naar zee😁


Vandaag zijn we weer lekker langs zee gelopen. Alle heerlijke dingen zelf meenemen in de rugzak en dan uitgebreid op een bankje zitten kijken naar de golven, daar genieten we van!




Het waait vandaag behoorlijk, ik zit momenteel te wiebelen in de camper, we hebben de wind vol op de zijkant en we moeten de deur stevig vasthouden als we naar buiten stappen.... Maar de temperatuur is nog zeer aangenaam. Het is wel bewolkt vandaag.

Af en toe kom je een leuke naam tegen...

Wil heeft even aan onze Engelse buurman gevraagd, die stond te vissen: die grote vissen, dat is mullet.... Hij had het er net een aan de lijn, dus ze kon hem mooi even helpen met het grote schepnet! Wij hebben nog nooit van Mullet gehoord.... ze smaken nergens naar (ja, naar zand en modder😮). De Spanjaarden eten ze nog wel eens als ze nog heel klein zijn, met heel veel knoflook, dan is het nog wat...

Wat ook niet smaakt is dit potje wat wij hebben aangezien voor sambal.... blijkt gekaramelliseerde paprika te zijn, mierzoet en helemaal niet scherp.....😰😂 Dan maar echte pepers door de curry gooien, sambal kennen ze hier niet!



dinsdag 26 oktober 2021

Nog steeds aan de kust

 We zijn gisteren inderdaad weer verder gereden. Er zijn camperplaatsen te kust en te keur langs de kust😁. We zoeken er 1 uit een stukje verder naar het westen. Onderweg doen we nog even uitgebreid boodschappen bij de Lidl. Heel veel biologisch en vegan hier, we zijn helemaal blij! De koelkast is weer goed gevuld😋.

We zijn terecht gekomen in Foz. Een grote kustplaats met een lange promenade en kilometers geplaveid wandelpad langs de kust. En een leuk haventje met allemaal barretjes. In de zomer is het hier waarschijnlijk afgeladen vol! De CP is zeer ruim, een groot grasveld waar campers vrij mogen staan. Uitzicht op de baai, werkelijk geweldig!

We hebben meteen even een eindje gelopen en wat mooie plaatjes geschoten. Er zitten hier veel grote vissen, die zich verzamelen bij een of andere loospijp in de kade.... Daar zullen wel lekkere hapjes uit komen....



En wij houden wel van een lekker biertje met lekkere olijven erbij...


Het was vanmorgen een hele drukte met langsrijdende auto's.... Geen wonder, er was markt in de haven! En die toeterende auto? Dat is dus de bakker, die langskomt om brood te verkopen😁!

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt naar het volgende strandje. Spectaculaire uitzichten op de golven die tegen de rotsen beuken! Wat een geweld! 






En weer die grote vissen, maar deze zitten heerlijk tussen de bootjes in de haven.

Het is heerlijk om aan de kust te zijn. Die weidsheid, de zeewind, ik hou ervan!