zondag 25 juli 2021

Een fantastische reis langs water met geweldige uitzichten!

 We staan inmiddels weer op een P en nu op een hele speciale: aan het eind van een prachtige weg, geheel langs water (meren) en door natuurreservaten. De uitzichten onderweg waren zo geweldig, dat we de ellende van het laatste stuk weg (kilometers lang slecht) ervoor over hadden. En het uitzicht wat we op deze overnachtingsplek hebben is zo prachtig! Hier gaan we nog even langer van genieten en niet meteen weer dezelfde weg terug.

Halverwege deze weg hebben we het Naturum bezocht, een informatiecentrum over deze omgeving en haar bewoners. Hierna werd de weg slecht en smal (waarschuwing: 50 km slecht wegdek😱). We hadden elkaar beloofd om niet weer zo'n slechte weg te rijden, na de weg naar de Kebnekaise, maar ja.... de uitzichten waren zo prachtig! 

Een steltlopertje (oeverloper), de overal aanwezige enorme rotsblokken, prachtig begroeid met mossen en weer wilgenroosjes!

En ook nu, waar we staan, het is meer dan de moeite waard geweest om toch door te rijden.

We hebben ook al even een klein stukje gewandeld, maar vandaag is een erg regenachtige dag. Morgen gaan we het nog een keer proberen, en dan: muggenspray mee!!!! Hier vlakbij begint een pad de bergen in, doorlopend tot aan de Noorse grens. Dat ligt voor ons te ver, maar we kunnen best een stukje die kant op.

We doen lekker rustig aan vandaag, lekker lezen, spelletje doen, kledingkast toch iets anders indelen... lekker klungelen dus. De temperatuur stijgt, het is inmiddels zo'n 15 graden. De komende dagen gaan als het goed is warmer en zonniger worden.

We zien voortdurend helikopters langs vliegen, in deze omgeving zijn veel plaatsen waar je zo'n vlucht kunt maken.

Hier zijn we nu:

We krijgen zo nu en dan een reactie op onze blog, hartstikke leuk! Wat jammer is, is dat men niet laat weten wíe er reageert. Mocht je anoniem willen blijven, dan is het voor ons leuker als je ons persoonlijk even een mailtje of een appje stuurt, dan kunnen we ook weer persoonlijk reageren. En wil je anders je naam vermelden? Bedankt! Het is leuk dat mensen ons volgen!

1 opmerking:

  1. Dag lieve dames, hier weer degene die anoniem reageert 😉. Het lijkt wel of jullie in een decor van Lord of the Ring reizen! Zo mooi, zo stil. Geweldig! Met het stijgen van de temperatuur zullen de muggen ook wel toenemen 😬 Dat is dan weer minder! Geniet van deze plek.
    Lieve groetjes van mij... 😘

    BeantwoordenVerwijderen