donderdag 8 juli 2021

Een naam voor de camper, klusjes, een onverwachte historische bezienswaardigheid en: de zee!

We waren al steeds op zoek naar een geschikte naam. Truus? Nee, zo heet onze Tomtom al. Tramp? want dat is het type en tramp bekent vrije meid, heel toepasselijk dus. Miep? Nee.... tante Toet? Nee, toch maar niet. Sinds 4 juli hebben we een naam! Die naam danken we aan een app-conversatie tussen Wil en onze kleinzoon Tijn. Hij was jarig die dag en dan stuur ik gewoontegetrouw de tekst: Van harte hiep hiep hoera in de Gloria! Tijn vroeg aan Wil (!) waar de Gloria eigenlijk ligt.... Haar antwoord was: Nou ... volgens mij in de camper ten westen van Östersund in Zweden (daar waren we op dat moment), maar als je 't zeker wil weten moet je Marja vragen😂. Vanaf dat moment hebben we de camper dus Gloria genoemd! Met dank aan Tijn😁!

We zijn inderdaad nog een dagje op de camping gebleven. Soms is het handig om wat aardse gemakken te hebben voor ordinaire klusjes.... De was is weer gedaan (en ik zit nu met een blaar op m'n hand) en de camper is ontdaan van de dikste laag stof.

Zo zagen de camper en de fietsen er uit.....😱

We hebben ze wat globaal gefatsoeneerd, het heeft nog geen zin om ze echt goed te poetsen.

Maar wat eerst nog aandacht verdient: Wil is zo dapper geweest om te gaan zwemmen, de eerste avond op de camping! Ze had behoefte aan het 'sauna-effect', ze had het zo warm! Ik heb flink wat foto's en zelfs 2 filmpjes gemaakt, zo bijzonder was het!


De volgende ochtend hebben we allebei gezwommen en het is inderdaad heerlijk!!! En vanochtend weer, het werkt echt verslavend! Het voornemen is om nu iedere ochtend te gaan.

Vanochtend zijn we weer doorgegaan naar de volgende bestemming. Maar eerst zag Wil nog 2 roodhals-futen, ze was helemaal enthousiast!

De bedoeling was om vlak voor Umeå op een parkeerplaats te gaan staan, bij Norrfors. Dat zou aan een riviertje liggen, maar daar was niet bij te komen helaas, en het was een vrij krappe plek tussen de bomen. Wel was er nog een wandelpad met een houten loopbrug over prachtige rotsen met als eindbestemming: rotstekeningen van 7000 tot 3000 jaar oud, ontdekt in 1998. Prachtig om te zien! Wat een bijzondere plek om zomaar 'toevallig' terecht te komen!



We hebben vervolgens een nieuwe plek uitgezocht, vanaf Umeå noordwaarts, maar de weg was gedurende 10 km. in onderhoud en we konden er niet af... En terug over binnenweggetjes is wat ons betreft geen optie meer, hier in het noorden.

Dan maar weer een nieuwe keuze (van de Park4night app): aan de kust, halverwege tussen Umeå en Skellefteå. Prachtig! Uitzicht op de golven van de Botnische golf, wel een harde koude wind maar dat is als tegenhanger van de 'hitte' van de afgelopen weken niet erg... Maar of morgen een duik in de golven wat wordt?



Keutels van een eland op het strand😱

1 opmerking:

  1. Ik dacht dat ik al had gereageerd, nu maar via mijn google account, gaat vast beter. Hoorde van Joost dat je had gezwommen Wil, geweldig! Nu ook de foto's erbij, wat goed van je en ook van Marja natuurlijk die je de volgende dag vergezelde. Er is niets zo fijn als in het buitenwater zwemmen. Water heeft een bijzonder aardend effect, en als je je volledig overgeeft dan kun je heerlijk drijven op je rug. Het lijkt wel dat als je volledig vertrouwt, je gedragen wordt...... Liefs, Heleen

    BeantwoordenVerwijderen