dinsdag 13 juli 2021

Lekkere rust, onweer, en muggen..... en weer verder!

 De volgende dag (zondag) een cache-wandeling maken was niet echt een goed idee. In de nacht was het vreselijk aan het onweren en de regen kwam met bakken uit de hemel.... Het was bewolkt en 's morgens eerst nog regenachtig, en het onweer kwam weer terug. Het was vreselijk vochtig, dan is het niet echt handig om een wandeling in het bos te maken...

We hebben heerlijk rustig aan gedaan en zijn toch ook nog druk geweest met wat klusjes. Als de Gloria zo lekker voor-geweekt is kun je hem/haar lekker weer poetsen, alle vuil van de steenslagwegen er weer af, en de muggen.... En de was kan ook nog wel even gedaan, want het blijft verder droog...😁

Het is zo heerlijk rustig op deze camping, dat we gewoon konden ontbijten met het soundboxje op tafel met de Messa di Gloria (alweer Gloria!) van Puccini... fantastisch!

Gisteren toch maar een poging gedaan om de cache-wandeling te gaan doen. Hij ging voornamelijk door het bos, en zodra we stil stonden werden we en masse aangevallen.... we hebben de wandeling heel erg snel afgemaakt (net niet gerend😁) en zijn niet meer stil blijven staan... dus geen caches gevonden....

hier viel het nog mee met de muggen

Het was heerlijk om een paar dagen op 1 plek te staan. Het is net of we daar nu pas aan toe zijn. De sanitaire voorziening was niet optimaal, daarom zijn we vandaag weer verder getrokken. We hebben een plek uitgezocht waarvan we denken dat die ons weer dezelfde rust gaat geven. Dus niet bij het strand, niet bij een zwemplek, niet bij een haven..... aan het water wordt hem even niet.

Onderweg tijdens het boodschappen doen kwam Wil in gesprek met een jong Duits stel met 2 kleine kinderen. Ze waren erg blij om even Engels en Duits te kunnen praten! Ze zijn kort geleden naar Zweden verhuisd omdat ze het beleid van de Duitse regering omtrent corona vreselijk vinden. Hij gaf kunstcursussen, leren schilderen, en kon/mocht opeens niks meer. Ze hebben deze grote stap in hun leven gemaakt om weer iets nieuws op te kunnen bouwen. Dapper! We hebben hun adres gekregen en als het zo uitkomt in het reisplan gaan we zeker bij ze langs (of anders passen we het reisplan aan...).

We staan nu in Rosvik, vlak onder Luleå. Nog verder naar het noorden dus, al bijna bij de Finse grens 😱!

Het is een terrein bij het gemeenschapsgebouw van het dorp, en de wc's/douches en keuken van dit gebouw staan tot onze beschikking. Hartstikke mooi en kraakhelder, en een enorme keuken!

Tot nu toe alleen 1 andere campinggast.... Weer heerlijk rustig dus! 

We gaan ons hier even lekker settelen en kijken wat we hier aan wandelingetjes/fietstochtjes kunnen doen. Luieren en lezen kan in ieder geval!

Weer een primeur voor vogel spotten: 2 notenkrakers, vlakbij! Wil blij 😃

4 opmerkingen:

  1. Dag lieve globetrotters, wat geniet ik van jullie reis verhalen 🤗
    Zweden & muggen... daar ontkom je niet aan. 😬 Goed smeren!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je van ons geniet.... Helaas weten we niet wie je bent, we zijn wel nieuwsgierig!
      We sprayen ons een ongeluk, maar desalniettemin... soms word je knettergek van de prikken!

      Verwijderen
  2. Was niks voor mij en Sieger wij haten muggen😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat om gaan wij naar Italië daar heb je ze bijna niet��

    BeantwoordenVerwijderen